FITNESS SPORTOVNÍ VÝŽIVA

Rubriky
  Kulturistika
  Trénink
  Zdravá výživa
  Sportovní výživa
  Zdravé recepty
  Jak zhubnout
  Ostatní
  Jak posilovat?
  Reklama, Ochrana osobních údajů

Nej články
  Cvičení doma
  Kalorické tabulky
  BMI kalkulačka
  Cviky na záda
  Cviky na břicho
  Bílkoviny v potravinách
  Jak přibrat na váze?

Je konzumace zeleniny nebezpečná?

Studie publikovaná v časopise Cancer (Rakovina)

Studie publikovaná v časopise Cancer (Rakovina) uvádí, že riziko vzniku rakoviny z pesticidů je téměř nulové, zatímco podle odborníku na bezpecnost potravin představují látky živočišné povahy na neošetřených plodech skutečně obrovské riziko. Červy, jikry, larvy, kousky tělíček a výkaly obsažené na/v nepesticidované úrodě jsou pro zdraví horší než jakákoli chemická rezidua, říká Sheldon Wagner, MD, profesor klinicke toxikologie na Oregonské Státní Univerzitě.

Skupina expertů svolaná Americkou společností pro rakovinu prozkoumala kolem 50 dostupných studií o pesticidech, publikovaných mezi lety 1981 a 1996. Závěr? U lidi, kteří konzumují příliš málo ovoce a zeleniny, je větší pravděpodobnost rozvoje rakoviny než u těch, kteří jedí chemicky ošetřované plody. "Je velice nepravděpodobné, že by pesticidy ve výživě znatelně přispívaly ke statistice výskytu rakoviny," tvrdí jeden z pozvaných odborníků Len Ritter z Canadian Network of Toxicology Centers.

Další studie uveřejněná v New England Journal of Medicine zjistila, že narozdíl od dřívějších domněnek nevyvolávají stopy DDT a PCB rakovinu prsu.


www.ikulturistika.cz - každý týden nové články o kulturistice a fitness.
© iKulturistika, lada@ikulturistika.cz
Autor článků nenese žádnou zodpovědnost za škody vzniklé tréninky, jídelníčky apod. uvedenými na těchto stránkách.